2019-02-12

OssDsign AB slutför investeringsrunda på 64 MSEK (6 MEUR) och inleder förberedelser för en börsintroduktion

Uppsala, Sweden 2019-02-12 | OssDsign AB, som utvecklar och tillverkar biokeramiska implantat för förbättrad läkning av bendefekter, meddelade idag att man framgångsrikt avslutat en investering på 64 MSEK (6 MEUR). I investeringen deltog svenska privatinvesterare samt det franska investmentbolaget Alto Invest. OssDsign meddelar samtidigt att man nu påbörjar förberedelserna för en börsintroduktion under 2019.
2017-09-27

Svensk forskning hjälper patienter som tidigare inte kunnat behandlas

Uppsala 2017-09-27 | En patient med en stor tumör i skallbenet opererades framgångsrikt av neurokirurger vid Akademiska sjukhuset under sommaren. Under operationen ersattes merparten av patientens kranium med ett individuellt anpassat implantat från Uppsalaföretaget OssDsign. Materialet i implantatet är resultatet av forskning vid Uppsala Universitet och Karolinska Universitetssjukhuset.
2016-04-20

Simon Cartmell ny styrelseordförande i OssDsign

Flera förstärkningar av organisationen inför kommande lanseringar i USA
2015-11-04

OssDsign tar in 93 miljoner SEK (9,6 miljoner EUR) i nytt kapital för fortsatt kommersiell expansion

OssDsign AB meddelar idag att man framgångsrikt säkrat en finansiering uppgående till 93 miljoner SEK (9,6 miljoner EUR) genom nyemission av aktier.
2014-05-26

KAN MAN LAGA ETT HÅL I MÄNNISKANS HUVUD MED KERAMIK? JA, DET ÄR FAKTISKT MÖJLIGT.

Under en hjärnoperation när en bit av skallbenet sågas upp sätts biten ofta tillbaka igen efteråt, men ibland läker den inte. Kirurgen Thomas Engstrand, specialiserad på plastik- och rekonstruktiv kirurgi, insåg att man i stället för vanliga plast- och metallimplantat borde kunna ta fram ett material av keramik som kunde fylla samma funktion, fast bättre. Att göra implantat av keramik är inte alls enkelt men professor Håkan Engqvist på Ångströmlaboratoriet hade tagit fram en unik teknik som gjorde det möjligt.